یه نقل از بوگامولت: بر اساس آمار، 81 درصد خودروهای دست دوم که برای فروش قرار داده می‌شوند از سوی فروشنده سالم معرفی می‌شوند، این در حالیست که 60 درصد این خودروها دارای مشکلات فنی، بدنه یا هر دو هستند،حال راهکار این مشکل چیست؟و چگونه خودرو ایمن بخریم که مدت طولانی کار کند؟در ادامه راهکار این مشکل را خواهیم گفت

بسیار شنیده می‌شود که در زمان خرید خودرو چندان به رنگ وسواس نباشید، اما آیا می‌دانید که بیش از 40 درصد خودروهای دست دوم دارای انواع رنگ‌شدگی در گلگیرها، درها، سقف یا کاپوت هستند؟ آیا می‌دانید اینرنگ‌شدگی‌ها به چه میزان بر قیمت خودرو تاثیر می‌گذارد؟رنگ‌شدگی تنها یک درب پژو 207 منجر به کاهش حدودا 20 میلیون تومان از قیمت نمونه کم‌کارکرد این خودرو می‌شود. این کاهش قیمت برای یک هیوندای سانتافه تا حدود 60 میلیون تومان افزایش می‌یابد. علاوه‌بر این وقتی که این آسیب در سقف خودرو باشد، قیمت هیوندای سانتافه تا بیش از 150 میلیون تومان کاهش خواهد داد؛ بنابراین حتما نسبت به رنگ خودرو وسواس داشته باشید.


چگونه رنگ ماشینو در برابر آفتاب سوختگی و مواد شیمیایی محافظت کنیم؟


در خرید خودرو دست دوم آسیب بدنه و شاسی را جدی بگیرید

یکی از مهم‌ترین نکات در خرید خودرو دست دوم بررسی بدنه است. در بررسی بدنه خودرو باید به نکاتی همچون فرورفتگی، پوسیدگی، رنگ پریدگی، ترک خوردگی، آسیب‌دیدگی جدی، آچارخوردگی، تعویض کاپوت و… دقت کرد. آمار نشان می‌دهد که حدود 20 درصد از خودروهای دست دوم دارای تعویض در گلگیرها، کاپوت، درها یا سقف هستند! آسیب شاسی خودرو نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شاسی خودرو تنها در ضربات شدید تغییر شکل می‌دهد که در بسیاری از این ضربات، زاویه چرخ‌ها به‌هم‌ریخته و باعث می‌شود خودرو در هنگام رانندگی به یک سمت متمایل شود. برای اصلاح شاسی باید فرایند شاسی‌کشی انجام شود و در نتیجه خودرو هرگز استقامت قبلی را نخواهد داشت.

قبل از خرید خودرو دست دوم خودرو را از نظر فنی به دقت بررسی کنید

آمار نشان می‌دهد که 32 درصد از خودروهای دست دوم دارای انواع مشکلات فنی هستند! برای خرید خودرو به موارد زیر توجه کنید:
عملکرد سیستم ترمز، سیستم تعلیق و فرمان‌پذیری خودرو را حتما تست کنید. ترمزها را حتما امتحان کنید و اگر مجبور شدید، ترمزها را تا آخر بگیرید، درصورتی‌که خودرو عملکرد ناهماهنگی داشت احتمالا در سیستم ترمزها ضعف وجود دارد. علاوه‌بر این در محیطی امن و در سراشیبی، ترمز دستی خودرو را به سمت جلو و هم رو به عقب تست کنید و مطمئن شوید که صدای جیغ مانند یا غیرطبیعی در هنگام ترمز کردن به گوش نمی‌رسد. به تمام قسمت‌های خودرو به صورت عمودی فشار زیادی وارد کنید؛ در حالت طبیعی باید ماشین به شکل اولیه خویش بازگردد، اما اگر ماشین شروع به لرزیدن کرد نشانگر آن است که سیستم تعلیق اتومبیل نیاز به تعمیر دارد.

با دقت تمام موتور خودرو و قسمت‌های برقی خودرو مانند چراغ‌ها، راهنما، بوق، آب پاش و… را بررسی کنید. وجود نشانه‌هایی مثل روغن‌کاری جدید یا لحیم و گاهی اوقات تمیزی غیر عادی زیر درپوش موتور می‌تواند نشان‌دهنده دستکاری و تعمیر موتور باشد. به صدای موتور هم دقت کنید. متاسفانه برخی از فروشندگان داخل موتور و جعبه دنده خودرو روغن غلیظ می‌ریزند تا صداهای ناهنجار موتور به گوش نرسد. برای شناسایی این مورد، خودرو را روشن کرده و بگذارید مدتی به‌صورت درجا کار کند،به دود اگزور توجه کنید؛ موتور را روشن کنید و بگذارید تا 5 دقیقه روشن باشد اگر دود خارج شده از اگزور سیاه بود یعنی کاربراتور به درستی کار نمی‌کند، اما اگر دود آبی بود یعنی کاربراتور ایراد اساسی دارد و نیازمند تعمیر است.

رادیاتور را بررسی کنید تا آب از جایی درز نکند، چون در این‌صورت نیازمند تعویض است. برای اطمینان از خراب نبودن رینگ پیستون، میله اندازه‌گیری روغن را بررسی کنید؛ وجود خال‌های مایل به خاکستری رنگ یا قطرات آب روی میله اندازه‌گیری روغن نشان می‌دهد که رینگ پیستون خراب است.

همچنین نسبت به کارکرد خودرو حساس باشید!

 آیا می‌دانید کیلومتر کارکرد 20 درصد از خودروهای دست دوم دستکاری شده است!

از نظر کارشناسان خودرو، میزان متوسط پیمایش خودرو، حدود 20 هزار کیلومتر در سال است. خودروهای با میزان کارکرد بالاتر اغلب برای مصارفی غیر از مصرف شخصی استفاده می‌شوند که البته خرید خودروهای این‌چنینی توصیه نمی‌شود. با توجه به مواردی همچون میزان خوردگی دیسک چرخ‌ها، باز و بسته شدن پیچ‌های برخی از قطعات موتور خودرو، چرم صندلی، روکش فرمان، دسته دنده و… تا حدودی می‌توان مقدار کارکرد خودرو را حدس زد، اما چنین مواردی به‌هیچ‌وجه قابل اتکا نیستند و نمی‌توانند اطلاعات دقیقی از میزان کارکرد واقعی خودرو را به ما بدهند.

لاستیک‌ها را بررسی کنید لاستیک کهنه ایمنی خودرو را به خطر می‌اندازد. از طرفی به‌هیچ عنوان نمی‌توان برای لاستیک تاریخ انقضا تعیین کرد، زیرا عوامل متعددی مانند حرارت، نحوه نگهداری در انبار و شرایط استفاده می‌توانند به‌‌شدت در کاهش عمر لاستیک تاثیرگذار باشند.

همین که لاستیک‌ها را به‌صورت چشمی چک کنید و همچنان دارای آج باشد کافی است. حتما لاستیک زاپاس را هم چک کنید.از اینکه وقتتون را به ما دادین ممنونیم و امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.